Какво представляват бутилките за АГУ? - Energy Gas | Energy Gas

Блог

/
23юли2013

Какво представляват бутилките за АГУ?

  • By admin
  • 1 Етикети
  • 0 Comments

Здравейте, приятели! Ние от Energy Gas държим Винаги да сте добре информирани по въпросите свързани с газовия инжекцион. За това днес ще разгледаме темата какво представляват бутилките за АГУ.

 

АГУ (автомобилна газова уредба) е система, изградена от няколко основни компонента, които когато се свържат и монтират правилно позволяват на даден автомобил да се предвижва, чрез газ.

 

 

Конструкция

АГУ е сложна система, която се състои от няколко основни компонента: редуктор-изпарител, електромагнитни вентили – за газ и за бензин, превключвател между газ/бензин, смесител, екологична ламбда система и резервоар.

 

Вие знаете, че автомобилът Ви има монтиран бензинов резервоар, който най-често се намира под багажника и задните седалки. Когато решите да инсталирате и газова уредба в автомобила си, Вие ще се нуждаете от допълнителен резервоар, в който да бъде съхранявана газта, тъй като за газово съхранение се изисква по-специален и различен резервоар. Във вече наличния резервоар на колата Ви ще продължава да се съхранява бензин, за да може да продължите да шофирате и в бензинов режим.

 

Резервоарът за газ се нарича още и газова бутилка. В нея се съхранява втечнен газ, който с помощта от смесителя се смества с въздух и съответно се получава необходимата горивно-въздушна смес. В тази газова бутилка служителите на бензиностанциите ще слагат газта, когато отидете да зареждате с гориво.

 

Бутилката на АГУ е съд под налягане и това налага да подлежи на периодични прегледи. За да гарантирате безопасността си, е добре да не пълните повече от 80% от бутилката. За да се контролира и избегне едно такова препълване, към бутилката се монтира мултиклапан. Той представлява специално устройство, което не позволява препълване на газовия резервоар. Има голям избор от видове бутилки с различна вместимост, така че винаги може да намерите тази, която би била най-подходяща за Вас.

 

 

„За“ и „против“

Газта е доста по-изгодно гориво от бензина, поради причината, че цената е два пъти по-ниска. Естествено въпросът, който изниква в този момент е „Е да, газта може да е по-евтина, но пък е нужно много по-голямо количество“. Разликата в количествата, обаче, никак не е фрапираща, за това, че използването на газ винаги ще е по-изгодно.

 

Други грешни схващания са, че след инсталирането на газова уредба на автомобила, той вече не е толкова мощен. При едно качествено монтиране на високо качествена автомобилна газова уредба – АГУ – Вие със сигурност няма да усетите каквато й да е промяна в мощността на автомобила Ви.

 

Друг въпрос, който буди спорове, е дали газовите уредби влияят негативно върху бензиновия двигател. Тук отново важи правилото – качествената уредба и професионалният й монтаж ще елиминират възможността за каквито й да е последствия за двигателя на бензиновия автомобил. Бъдете сигурни, че при нас Energy Gas ще получите най-качественото обслужване!

Коментирай

коментара

CATEGORIES АГУ Блог

COMMENTS

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>