Какво трябва да знаете преди да закупите газова уредба? | Energy Gas

Блог

/
21сеп2013

Какво трябва да знаете преди да закупите газова уредба?

  • By mitko
  • 2 Етикети
  • 0 Comments

Днес на пазара бива предлагано огромно количество от газови уредби, които обаче ни винаги ще бъдат най-подходящи точно за вашия автомобил. Преди да направите вашия избор е необходимо да се съобразите с това какъв тип е двигателя на автомобила ви. Например при автомобили с карбураторен двигател е напълно безсмислено, тъй като от техническа гледна точка е невъзможно да се монтира газовия инжекцион. В случаи като този най-доброто решение са конвенционалните газови уредби.

 

При бензинови двигатели, които имат инжекторно впръскване може да бъде направен компромис като се монтира конвенционална газова уредба или пък газов инжекцион, които определят и цената. Според практиката, скъпите газови инжекциони ви излизат по-изгодно финансово в процеса на експлоатация. За превозните средства на газ газовия инжекцион става все по-предпочитано техническо решение, без значение дали се касае за газови уредби на пропан-бутан или метан.

 

 Произвеждани са и газови уредби за дизелови двигатели, наречени още конверсии дизел на метан, дизел на газ. Разликата е, че не се преминава към едно от съответните горива, а се впръсква и газ към дизела. Така се подобрява коефицента на полезно действие на дизеловия двигател, което пък от своя страна води до значително намаляване на разходите ви за гориво.

 

Когато избирате идеалната за вас газова инсталация винаги изникват редица въпроси – марка, тип, производител, модел, предимства, инсталация. Тук ще ви представим някои от основните предпочитания на клиенти и какво точно ги интересува:

 

 Клиентът почти винаги избира продукта, след като му е препоръчан, както и според стойността на самата инсталация.

 

-       Препоръката по принцип се извърша от човек, който вече употребява такава инсталация. В зависимост от удовлетвореността му той споделя мнението си за инсталацията. Недостатък е, че ако по-евтина такава инсталация работи добре при определен модел автомобил, това не означава непременно, че резултатът ще е същия и при друг вид автомобил.

 

-       Трудно е да направите своят избор, като се има предвид, че във всеки сервиз ще попаднете на служители, които се кълнат, че тяхната инсталация и услуги са най-добрите. Подобно на всеки продукт, който купувате, целта се определя от това каква е стойността на материалите, които са вложени, както и от монтажа и техническите характеристики.

 

Подобно на всички превозни средства, също и при газовите уредби има различна степен на гаранции, качество, процент на повредите, както и дефекти. Клиентът трябва да проверпи непременно гаранциите за съответната инсталация – изисквания, периоди, спрямо дизела или бензина какъв газов флуид ще бъде използван. Това е важен мотив за конверсията на газовия флуид. Потребителят трябва да е наясно колко ще му излезе горивото и колко може да спести.

 

Коментирай

коментара

COMMENTS

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>