Монтаж и настройка на газов инжекцион | Energy Gas

Блог

/
23сеп2013

Монтаж и настройка на газов инжекцион

  • By mitko
  • 3 Етикети
  • 0 Comments

Последното поколение газови инжекциони изискват един много по-прецизен монтаж и внимателна настройка:

Преди да започнете каквито и да е действия, трябва да съблюдавате някои изисквания, като:

-          Вида и разположението на дюзите, конфигурацията и бързодействието им

-          Прецизно установяване какъв е диаметъра на дюзите на газовите рейки

-          Установяване на това какъв е вида на инжекционната система и нейното познаване

-          Правилното свързване на охладителната система с редуктора

 

Монтаж

Когато монтирате газов инжекцион е от изключително значение да използвате качествени маркучи, кабели, клапани, изолационни материали и др. За извършването на качествен монтаж  от двама души, в зависимост от вида на автомобила, са нужди между 10 и 20 часа. В това време са включени и двойна проверка на всички настройки, връзки и тестове на автомобила. Не веднъж сме попадали на неприятната гледка под капака от заплетени маркучи, кабели и детайли. Ако попаднете на подобно нещо, за предпочитане е да изберете друг сервиз, което ще ви помогне да си спестите много време, нерви, притеснения и средства.

 

Настройка

Всяка настройка, независимо от вида на системата, изисква пълни и сериозни познания за двигателите и начинът им на работа. Най-добрите резултати, които могат да се постигнат, е при реални условия в движения. Обикновено е добре да се прави от двама души  – настройчик и шофьор. Изключително важна е ролята на шофьора, тъй като той подава необходимата информация за поведението на автомобила по време на самата настройка. По принцип се използва диагностичен компютър, както и допълнителен лаптоп за настройката на газ. Ако настройката на газовия инжекцион е правилна, то тогава той има нужда единствено от периодична профилактика, газ в бутилката и обслужване. Едно от най-съществените условия за безпроблемна и правилната работа на двигателя е правилната и добра настройка на газовия инжекцион.

 

Често добрият монтаж не е гаранция за отлична работа на системите

При най-новите газови инжекциони от много голямо значение е правилната настройка, която дава възможност на двигателя да развие пълната си мощност, както и да бъде максимално икономичен. Софтуерът за газовите инжекции непрестанно се развива и обновява, за да бъдат постигнати максимални резултати. С помощта на мобилни компютри се извършват настройките.

Когато извършвате монтаж на газови инжекциони и уредби трябва да съблюдавате дали са спазени всички изисквания за конкретния автомобил.

Коментирай

коментара

COMMENTS

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>