Няколко причини да изберем газова уредба | Energy Gas

Блог

/
25сеп2013

Няколко причини да изберем газова уредба

  • By mitko
  • 3 Етикети
  • 0 Comments

Поради икономичния си характер газовите уредби са силно разпространени в България. Хората се спират на АГУ поради по-ниските цени на газта, даващо им възможността да спестят някой лев, както и да значително да намалят вредните изпарения и емисии за природата. Според много източници шофирането на газ е интелигентното решение, което спомага да опазим природата.

Ето и някои по-точни причини, поради които да изберем газова уредба за вашата лека кола:

 

 

-        Горивото пропан-бутан / е гориво, чийто  съставни части са бутан и пропан.   При нормални налягане и температура е в газообразно състояние и в течно – при повишено налягане.

 

 

-      Цената на газта е много по-ниска в сравнение с бензина, което ни дава чудесна възможност да направим добра икономия на месечния ни бюджет.

 

-      Ако закупите газов инжекцион ще спестите средства и ще премахнете страха си да карате на газ, тъй като съвременните иновативни системи са напълно безопасни според всички изисквани на ЕС.

 

-      С времето ще възвърнете на сто процента сумата, която се вложили за закупуването на газов инжекцион или газова уредба.

 

 

-      Удължава се драстично интервала, необходим за смяна на маслото. Горивото постъпва в двигателя под формата на газ, като по този начин масленият филтър по стените на цилиндрите остава е не се отмива, а маслото не се разрежда.

 

-      Според редица изследвания метанът е с доказано благоприятно влияние върху природата и околната среда и по тази причина много шофьори по света го предпочитат. Пропан-бутанът има високо октаново число 103 – 105. Това спомага за предотвратяването на вредни детонации за вашия двигател. 3-4 пъти биват понижени нивата на отработените вредни газове и други токсични вещества. По тази причина природния газ се смята за едно от най-екологичните горива след водорода. Газта не съдържа елементи като олово и сяра, които са причина за повреди в катализатора и лабмда-сондата.

 

 

-      Поддръжката на газовата бутилка, монтирането й и нейната инсталация ви гарантират вашата и вашето семейство безопасност, когато пътувате. Рискът е значително по-нисък в сравнение с бензиновия резервоар. Разбира се употребата на газовите уредби за автомобили имат нужда от предварителна подготовка, квалифицирани и професионални монтажисти и оторизиран сервиз. Постарайте се да не чакате непременно редовния преглед на вашата бутилка, а провеждайте профилактични прегледи, за да сте сигурни, че всичко е в нормата. Ако се усъмните или забележите и най-малките проблеми незабавно се обърнете към професионална помощ, за да сте сигурни, че газовата система е наред.

 

-  По-голяма дълготрайност – газта изгаря много по-бавно от бензина. Поради това се намалява натоварването на  коляновия вал и буталната група, което от своя страна намалява динамичните свойства на двигателя до 5%

 

 

За всеки, който има притеснения относно цените, то не са неоснователни. Добрата новина е, че цените на газовите инжекциони и уредби драстично спаднаха, в сравнение с времето, когато за много от нас бе непосилно да си купим бутилка за колата си. Днес обаче нещата са по-различни.

Коментирай

коментара

COMMENTS

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>