Предимства на газовия инжекцион | Energy Gas

Блог

/
27сеп2013

Предимства на газовия инжекцион

  • By mitko
  • 1 Етикети
  • 0 Comments

Така наречената двугоривна система – Горивото пропан-бутан – е система, която използва този вид гориво, което е съставено основно от бутан и пропан. Горивото е в газообразно състояние при нормална температура и налягане, в когато се намира в течно състояние има повишено налягане.

 

Удължаване интервала, при който се сменя маслото на двигателя

Горивото пропан-бутан постъпва в двигателя под формата на газ от автомобилната газова уредба. По този начин маслото, намиращо се в картера, не се разрежда, а масления филм по стените на цилиндрите не се отмива. Това е причината да се стига до износване на цилиндрите и увеличаване експлоатацията на двигателя.

 

Удължаване живота на двигателя

Горивото пропан-бутан може много лесно да се смеси с въздуха, цилиндрите се пълнят равномерно с еднородна, гориво-въздушна смес, поради което двигателят работи много по-тихо, без никакви проблеми и по-устойчив. По бруталата, запалителните свещи и клапаните  не се образува нагар, и всичко това благодарение на гориво-въздушната смес, която почти напълно изгаря, в следствие на които се увеличава много повече срока, при който трябва да се сменят свещите.

 

По-екологични

Октановото число (мярка за детонационна устойчивост ) на горивото пропан-бутан е по-висока 103 – 105. Това спомага за предотвратяването на вредни детонации за двигателя. Близо четири пъти е понижена появата на отработените газове и токсичните вещества в случаите, когато се използва природен газ. Това и причината да смятаме природния газ за може би най-екологично чистото гориво, като преди него се нарежда единствено водорода. Благодарение на това може да спомогнем за опазването на природата и околната среда. В горивото пропан-бутан не се съдържа олово и сяра, които водят до повреди на катализатора и ламбда сондата(датчик, който измерва нивото на кислорода) на автомобила ви.

 

По-ниски разходи за горивото

Цената на горивото пропан-бутан е много по-ниска от тази на бензина.

 

Дълготрайност

В сравнение с бензина, това гориво изгаря по-бавно. Поради това може да се намали натоварването върху коляновия вал (превръща възвратно-постъпателното движение във въртеливо и обратното) и буталната клапа. Благодарение на това се намаляват динамичните свойства на двигателя с близо 5%.

Горивото не се подава от смесил, а преди това се калкулира от т.нар. газов компютър, след което се инжектира в двигателя. От това разбираме, че инжекционната система има предимствата на инжекционните система, които са:

Минимален разход на горивото

-          Типичната за газовия инжекцион максимална производителност на газ

-          Избягва се ефекта „обратен огън” или „гърмене”

-          Почти никаква загуба на мощност

В резултат двигателят бива развит, изследват и оптимизиран с тези практически резултати:

-          Подобрено изгаряне на газта

-          Оптимизиране на консумацията

-          Намаляване на предните са околната среда емисии

Коментирай

коментара

CATEGORIES АГУ Блог

COMMENTS

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>